Za láskou do Paríža: Román o príťažlivých Francúzoch a láske k syrom

 

Za knihu ďakujem vydavateľstvu Grada ♥

Jednou nešťastnou láskou sa život zďaleka nekončí. Svoje o tom vie aj Ella, ktorá už osem rokov chodí so svojím priateľom. Očakáva, že ju čoskoro požiada o ruku, no spoločná večera sa prekvapivo skončí rozchodom. A tak sa Ella na prahu tridsiatky so zlomeným srdcom zbalí a vyberie do romantického Paríža. Je rozhodnutá žiť akčnejšie, dobrodružnejšie a s vášňou. Hoci neovláda jazyk a v novom meste nikoho nepozná, veľmi rýchlo si zvyká na malebné parížske uličky, kaviarne a... príťažlivých Francúzov.
Jedného dňa na potulkách Parížom objaví kúzelný obchodík s tými najlahodnejšími syrmi, ktorý vlastní priateľský Serge. Aj vďaka nemu sa Ella odvážne vydáva na dobrodružnú cestu za kulinárskymi zážitkami, ale aj za novou láskou. Situácia sa však skomplikuje, keď sa zoznámi s okúzľujúcim Gastonom, ktorý ju celú poblázni. Ella ani netuší ako a zrazu sa ocitá uprostred milostného trojuholníka, pričom jej život naberá nečakaný spád...

Celý Ellin príbeh o tom, ako sa z Austrálie a z nerovnocenného vzťahu dostáva do Paríža a do náručia dvoch šarmantných Francúzov, začal veľmi svižne.
Autorka ihneď nasadila rezké tempo, ktoré trvalo až do konca knihy, no nebudem predbiehať.
Prvé kapitoly ma bavili, okamžite som sa začítala a nevedela som sa dočkať Ellinho dobrodružstva.
Prvá tretina knihy sa mi asi páčila najviac. Spolu s Ellou som totiž objavovala nové zákutia Paríža, hľadala si prácu či spoznávala nových ľudí.
Zvyšok knihy sa niesol v podobnom duchu, no miestami som mala pocit, že sa dej zbytočne naťahuje. 

 

„Keď dokážete pochopiť lásku Francúzov k syrom,
dokážete v skutočnosti porozumieť aj francúzskej duši."


Poviem rovno aj čím. Syrmi!
Syry sú super, mňam. Veľmi rada si na nich pochutnám, no všetkého veľa škodí a platí to aj v prípade tejto knihy.
Ella prijala stávku, že za rok ochutná všetky druhy francúzskych syrov, čo viedlo k tomu, že ich jedla takmer nonstop.
Na tom by nebolo nič zlé, no autorka sa rozhodla, že to bude všetko kvetnato opisovať. Ani to by nebolo od veci, ak by tak spravila pri niektorých druhoch syra alebo v niektorých momentoch, no bohužiaľ, tu týmto opisom až veľmi popustila uzdu, čo bolo skôr na úkor než na úžitok.
Tieto pasáže ma po čase nudili a nevedela som si ich vychutnať tak ako na začiatku. 


Štýl písania bol však príjemný, všetkého sa dotýkal len tak letmo a nikdy nešiel do hĺbky, čo pravdepodobne malo za následok to, že sa kniha čítala rýchlo.
Za láskou do Paríža je však veľmi milý príbeh, ktorý vás pohladí na duši rovnako ako tenký plátok vyzretého syra.


Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.