Lov: Začína sa nová séria Briar U od obľúbenej Elle Kennedy

Za knihu ďakujem kníhkupectvu bux.sk

Vraví sa, že protiklady sa priťahujú. Nuž, niečo pravdy na tom bude, pretože neexistuje jediný logický dôvod, prečo Summer priťahuje práve Colin Fitzgerald. Potetovaných hokejistov zbláznených do počítačových hier, ktorí ju považujú za prelietavú a povrchnú, si väčšinou ani nevšimne. Za svoj názor na Summer si hneď vyslúžil prvé mínus. Skutočnosť, že sa kamaráti s jej bratom, mu tiež nehralo do karát, rovnako ako fakt, že aj jeho najlepší kamoš má na ňu zálusk. A to najhoršie, sú spolubývajúci.

V konečnom dôsledku na tom vlastne nezáleží. Fitz dal jasne najavo, že o Summer nemá záujem, aj keď to medzi nimi iskrilo, dobreže dom nezhorel. No Summer nepatrí k dievčatám, ktoré chlapov lovia, a ani to nehodlá zmeniť. Aj tak mám kopu iných starostí s novou školou, úlisným profesorom a neistou budúcnosťou. Takže ak jej mlčanlivý spolubývajúci konečne pochopí, o čo prichádza, vie, kde ju nájde.

Elle Kennedy je u nás dobre známa a to najmä vďaka sérii Off-Campus z prostredia vysokej školy, kde hokejisti predstavujú malých bohov a dievčatá im padajú k nohám. Zväčša to ale neplatí o hlavných hrdinkách, ktoré sa v danej sérii vyskytli.
Teraz však na slovenský trh prichádza s novou sériou Briar U. Tá sa odohráva na rovnakej pôde ako Off-Campus, no zachytáva osudy nových postáv, ktoré sa v predošlej sérii objavovali sporadicky. Narozdiel od predošlých dievčat, Summer sa nehrá na nedostupnú a je rozhodnutá Fitza získať.
Podarí sa jej to?


Kniha sa číta rýchlo a príjemne, na čo sme už u autorky navyknutí. Ľahkosť textu napomáha tomu, že aj keď sa nič významne nedeje, aj tak vás to čítanie baví.
Veľmi sa mi páčila postava Summer. Bola divoká, nespútaná, nebojácna, ale zároveň veľmi zraniteľná. Napriek tomu však nebola dokonalá, keďže jej autorka nadelila handicap, o ktorom ale nechcem prezrádzať veľa. Zaujalo ma však, že využila práve tento typ poruchy, pretože často sa o tom nehovorí a pritom to je, ako som zistila, veľmi dôležité. 

                                   „Ženu nedefinuje jej frajer, ale jej úspechy. A topánky."             


Tiež sa autorka prostredníctvom Summer venovala obťažovaniu autoritou a tomu, aké to môže byť pre obeť ťažké sa s tým niekomu zdôveriť alebo si vôbec priznať, že sa také niečo deje.
Fitz bol fajn, taký milý obor, ktorý by neublížil ani muche. Aj on si niesol stigmy, ktoré ho v živote brzdili a tak si so Summer boli vzájomnou oporou.
Chémia medzi nimi bola výborná a užila som si zrod ich vzťahu spolu s nimi.


Keďže sa dej odohrával na pôde známej z predošlej série, môžeme sa stretnúť aj s niektorými staršími postavami a spoznať ich osudy a to, akým smerom sa po škole uberali. Bolo to milé a nostalgické spestrenie, takže som ani nemala pocit, že som začala čítať novú sériu.
Jediné, čo mi chýbalo, bola nejaká väčšia zápletka. Občas som mala pocit, že veľa vecí a problémov sa tam vyrieši rýchlo, poprípade hneď a tým sa vo vzduchu nenieslo nič, čo by dodávalo trošku drámy na oživenie.
Napriek tomu bol Lov skvelým čítaním. Kto by si neobľúbil vysokoškolské prostredie, mladosť a vypracovaných hokejistov, no nie? ;)


Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.